Jaro na zahradě
+21
jirkan
tomq
Stanley_51
RadekS
JardaD
linesman2
MArtin16
Martinn
beny
janci
mejdlo
miroslav
radeku
ivik
Thaedhas
Grasswing
vanhelsing02
janýsková
Radim K
Diana Jerem
Rudolf M
25 posters
Strana 3 z 8
Strana 3 z 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
mejdlo- Poèet pøíspìvkù : 373
Re: Jaro na zahradě
Krasne Agave
janci- Poèet pøíspìvkù : 166
Příchod jara dokládám fotkami z 2.4. odpoledne.
na Lyriovníku se již otevírají pupeny, stejně tak Buddleia alternifólia a Fallopia aubertii
v plném květu je nejen Viburnum bodnantense ´Dawn´, ale i Pierisi
do konce měsíce se začnou otevírat první rododendrony
jediné, co mě nedělá radost, je hladina vody v kontrolní trubce výsadbové jámy pro Butii
aby se neřeklo, že se flákám, mám už letos vysazeny dvě nové magnólie, tohle je Cleopatra
na Lyriovníku se již otevírají pupeny, stejně tak Buddleia alternifólia a Fallopia aubertii
v plném květu je nejen Viburnum bodnantense ´Dawn´, ale i Pierisi
do konce měsíce se začnou otevírat první rododendrony
jediné, co mě nedělá radost, je hladina vody v kontrolní trubce výsadbové jámy pro Butii
aby se neřeklo, že se flákám, mám už letos vysazeny dvě nové magnólie, tohle je Cleopatra
beny- Poèet pøíspìvkù : 1518
V tuto dobu je to normální,že se v díře drží voda.Dal bych pro jistotu dvojitou drenáž a rostlinu bych trošku pozvedl.Časem to vyschne je ale lepší o tom vědět než se pak divit.Nahoře bych nechal hodně propustnou hlínu s perlitem!Vcelku se mi to osvědčilo,písek totiž zůstane vlhký a za dva za tři roky jak se udusá a následně vyschne tak potom zase nechce přijímat vodu a všechna proteče dolů nebo do podmisky.Máš to pěkně udělané.
Martinn- Poèet pøíspìvkù : 586
Díky za pochvalu. Ta voda se ale takhle drží už od listopadu a má i slušný přítok (viz Výsadba palem). Počítám, že se začne sama ztrácet až tak někdy v květnu.
Díra je celá vysypaná směsí písku, kačírku, hlíny a dalších příměsí (hloubka 120cm, drenážní trubka jde až do 200cm). Nahoře bude ještě rám ze ztraceného bednění k uchycení zimního krytu a tedy ještě větší propustná plocha. Nechtěl jsem to zvedat moc vysoko (kvůli větrům) ale nic jiného mi nezbývá.
Navíc jsem zamítl bagrování odvodňovacího výkopu (rozryl by pásy půl zahrady). Takže něco vykopu ručně při pokládání kabeláže a potrubí a na zimu budu do trubky strkat čerpadýlko s automatickým spínáním.
Díra je celá vysypaná směsí písku, kačírku, hlíny a dalších příměsí (hloubka 120cm, drenážní trubka jde až do 200cm). Nahoře bude ještě rám ze ztraceného bednění k uchycení zimního krytu a tedy ještě větší propustná plocha. Nechtěl jsem to zvedat moc vysoko (kvůli větrům) ale nic jiného mi nezbývá.
Navíc jsem zamítl bagrování odvodňovacího výkopu (rozryl by pásy půl zahrady). Takže něco vykopu ručně při pokládání kabeláže a potrubí a na zimu budu do trubky strkat čerpadýlko s automatickým spínáním.
v prvom momente som myslel že si vykopal datlovník potom som zistil že už ho zatienuje washi pekne sa vyšvihla
MArtin16- Poèet pøíspìvkù : 157
Jaro konečně dorazilo, začínají kvést první stromy .
Prunus mume
Maďarská meruňka otevřela první květy před pár dny, na první plod ještě čekáme. Loni to pomrzlo .
Hrušeň Nashi, loni vysazená.
Rakytníky jsou v plném květu, zatím jen samci, samice mám ještě mladé.
Dokvétá Shepherdia argentea.
V sadě dokvétá kobercový Křivatec.
Prunus mume
Maďarská meruňka otevřela první květy před pár dny, na první plod ještě čekáme. Loni to pomrzlo .
Hrušeň Nashi, loni vysazená.
Rakytníky jsou v plném květu, zatím jen samci, samice mám ještě mladé.
Dokvétá Shepherdia argentea.
V sadě dokvétá kobercový Křivatec.
super skor to pripomina oblast pri stredozemnom mori ako strednu europu
linesman2- Poèet pøíspìvkù : 18
Palmy současný stav po zimě.Zítra rozeberu poslední kryt a ať to roste.
Má tu být obrázek? Mě se ukazuje jenom text. Ale může to u mě být tím, že jsem na nouzovém připojení v lesích kousek od Macochy....
Ano, Martin tu má krásné obrázky . Martine fakt paráda, sjel sem to několikrát, ta výsadba kolem bazénu je úchvatná!!
Martine, nádhera
Radim K- Admin
- Poèet pøíspìvkù : 1024
Dík.Ten malej kříženec princeps x sp.nova má kmen přes 30 cm.Vůbec se nezdá,zjistil jsem to až letos. Roste docela dobře a mám z něj radost.Musím vám pochválit Enseťáky!To je něco neuvěřitelného jak jsou obrovský nádhera!!
Rudo a to trio palem tak to je také paráda.Pěkně rozmístěné!
Rudo, to mezi palmami už je jen písek, nebo dosíváš trávu? V tom protisvětle to nerozeznám...
Já mám ale dojem, že se mě fotky od Martina nezobrazují ani doma na velkém komplu...
Asi se zajedu mrknout přes plot.....
Já mám ale dojem, že se mě fotky od Martina nezobrazují ani doma na velkém komplu...
Asi se zajedu mrknout přes plot.....
Písek by byl lepší, nemusí se sekat a prakticky odplevelovat, navíc ta záhřevnost .. Ale je to jen holá pláň bez trávy, letos ten trávník hodně slezl. Většinou sám obroste, nemusím ani zatravňovat, uvidíme letos.
Fakt nevím co s tim máš, možná nějaký dotěrný antivir. Nikdo nepsal, že by se mu fotky také nezobrazovaly, tak by s tím neměl být problém, ale je to jen u tebe .
Fakt nevím co s tim máš, možná nějaký dotěrný antivir. Nikdo nepsal, že by se mu fotky také nezobrazovaly, tak by s tím neměl být problém, ale je to jen u tebe .
No, mě to napadlo v souvislosti s tím, že Martin asi nevkládá fotky přes postimage.org, ale jiným způsobem, protože při kliknutí na ně (když se mě ještě zobrazovali) nedocházelo ke zvětšení. Podívám se na to v klidu ještě doma na normálním komplu.
Vidíš, toho jsem si nevšiml . Určitě to bude tím, možná máš v prohlížeči "cosi" nastaveno, že se ti neukazují odkazy z určitého zdroje, možná to bude jen nějaká maličkost, fakt nevím.
mejdlo- Poèet pøíspìvkù : 373
Strana 3 z 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» zimování fíkovníků - zima i jaro!!!!!
» Zima na zahradě
» Léto na zahradě
» Podzim na zahradě
» Škodliví hlodavci, aneb buďme vděční za kočky na zahradě
» Zima na zahradě
» Léto na zahradě
» Podzim na zahradě
» Škodliví hlodavci, aneb buďme vděční za kočky na zahradě