Jaro na zahradě
+21
jirkan
tomq
Stanley_51
RadekS
JardaD
linesman2
MArtin16
Martinn
beny
janci
mejdlo
miroslav
radeku
ivik
Thaedhas
Grasswing
vanhelsing02
janýsková
Radim K
Diana Jerem
Rudolf M
25 posters
Strana 7 z 8
Strana 7 z 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Jaro na zahradě
Krasa
janci- Poèet pøíspìvkù : 166
Krásný,nejlepší jsou vždy fotky po výsadbě,než se na rostlinách podepíše naše klima,držím palce aby se ti podařilo je takto krásné udržet stále.
mejdlo- Poèet pøíspìvkù : 373
Ano, to je pravda.. Když je např. na listech nějaká malá žlutá skvrna, tak je na konci září o dost větší či rozšířená atd...prostě všechny neduhy se ještě více v našem klimatu projeví.. Ale konkrétně musím říci, že tak zdravou rostlinu, jak můj datlovník jsem ještě neměl, ani spodní listy nemají např. na špičkách chybu na kráse, vše jen zelené, místy jen zaschlý oděr..V srdci kolem 6 rozvíjejících listů, extrémně zdravá rostlina, fakt nechápu. Armata vypadá také moc dobře,bude zajímavé je sledovat
RadekS- Poèet pøíspìvkù : 462
Říkal jsem si, že do konce března chcu mít všechny kytky přesazený a skoro se mi to povedlo, pak jsem ale zjistil, že mám málo květináčů, takže olivovníky, strelitzie, dračinec, mučenka a kiwi budou muset ještě počkat. Fotky z dnešního prosluněnnýho dne:
image hosting no registration image hosting no registration image hosting no registration image hosting no registration
image hosting no registration image hosting no registration image hosting no registration image hosting no registration
Dobrá školka . Máš to i hezky sjednocené, jen tak dál .
Jen bych si vyčistil čočku na foťáku je to nějaký v mlze .
Jen bych si vyčistil čočku na foťáku je to nějaký v mlze .
No já mám pocit, že mi na founu odchází optika.
Jojo Pasič Jsem se letos přemohl a objednal 10 velkých květináčů (35, 43 a 50 l)
Jojo Pasič Jsem se letos přemohl a objednal 10 velkých květináčů (35, 43 a 50 l)
No já jsem se díval, že dlouho je měly vyprodaný a domluvil jsem se s paní, že mi dá vědět až přijdou. Jak přišly, tak pak šlo všechno rychle a tuším, za 3 dny byly doma.
Objednával jsem v neděli a furt nic (takže víkendové přesazování se nekoná). Holt L. kousek od Brna je blíž.....Na nás na západě, až co zbude...
Jinak moc hezké!
Jinak moc hezké!
beny- Poèet pøíspìvkù : 1518
Vzhledem k tomu, že je to obyčejný zednický kalfas, podívej se ve stavebninách. Jen si do něj musíš navrtat dírky sám.beny napsal:Objednával jsem v neděli a furt nic (takže víkendové přesazování se nekoná).Na nás na západě, až co zbude...
Já vím, Stando, že je to kalfas. Ale Pasič je má mnohem levněji, než ve stavebninách. Navíc jsem jich objednával celkem dost v různých velikostech, k tomu další květináče a hromadu podmisek (ty má vyloženě za hubičku). Ale nedorazila ani zásilka se substráty a hnojivy, takže se nic neděje. Místo přesazování květináčovek pokračuji vy výsadbě magnólií. Před chvílí dokončena letos už čtvrtá.
Jediné, co dorazilo dle domluvy, je "paleta" od Molkové. Ta tu je spolehnutí.
Jediné, co dorazilo dle domluvy, je "paleta" od Molkové. Ta tu je spolehnutí.
beny- Poèet pøíspìvkù : 1518
Možná i my sme jim to tam trochu vyprodali, letos jsme toho brali mraky, přišlo to snad v 5 krabicích a jen květináčů nebo kalfasů byly 2 komíny . Brali jsme tam i nádobu 160 L, čekali jsme, že nám jí krouhnou, ale poslali jí .
Když jsme u těch hnojiv, letos jsme se rozhodli koupit pouze jedno hnojivo, za to 25 Kg, tak uvidíme, jak se osvědčí. Zatím jsem aplikoval startovací dávky u palem v zemi, nebo vybraných rostlin v květináči. U pár palem mi "ujela" mysl, což jsem si uvědomil až později, že jsem je pohnojil startovací dávkou 160 g . Nicméně zrovna ty palmy začínají nyní kvést..
Když jsme u těch hnojiv, letos jsme se rozhodli koupit pouze jedno hnojivo, za to 25 Kg, tak uvidíme, jak se osvědčí. Zatím jsem aplikoval startovací dávky u palem v zemi, nebo vybraných rostlin v květináči. U pár palem mi "ujela" mysl, což jsem si uvědomil až později, že jsem je pohnojil startovací dávkou 160 g . Nicméně zrovna ty palmy začínají nyní kvést..
Tak jaro (doufejme) je v plném proudu a když srovnám fotky z konce března, tak to zase vypadá o něco líp.
image upload no limit image upload no limit image upload no limit
image upload no limit image upload no limit image upload no limit
RadekS
to jsou fotky z Doks?
to jsou fotky z Doks?
Moony- Poèet pøíspìvkù : 83
Radek nás určitě tahá za nos, ten les v pozadí a ty tůje u plotu jsou jen vyphotoshopovaný, aby to vypadalo jako v ČR, určitě si zaletěl na víkend do Řecka!
Jinak paráda, krom odrbaných listů na Tracháči, jsou rostliny v exluzivním stavu, ty jsi ten případ, kdy si člověk říká, že ta práce(*) za to stojí. Hlavně se mi líbí, ta sjednocenost zahrady, do takového luxusního vzhledu "Řecké apartmá".
*zimování, stavění přístřešků, několikrát ročně stříkání fungicidama, vytápění, zalívání, hnojení, stříhání, nervy: při každé bouřce; při každé jarní tlakové níži; nervy při každé předpovědi kde je pod -10°C
Jinak paráda, krom odrbaných listů na Tracháči, jsou rostliny v exluzivním stavu, ty jsi ten případ, kdy si člověk říká, že ta práce(*) za to stojí. Hlavně se mi líbí, ta sjednocenost zahrady, do takového luxusního vzhledu "Řecké apartmá".
*zimování, stavění přístřešků, několikrát ročně stříkání fungicidama, vytápění, zalívání, hnojení, stříhání, nervy: při každé bouřce; při každé jarní tlakové níži; nervy při každé předpovědi kde je pod -10°C
Je to nádherný!Přeju at se všemu daří,jak píše Ruda,ty nervy atd to je daň za exotiku
mejdlo- Poèet pøíspìvkù : 373
Je to tak chlapi.. když se nad tím takhle zamýšlím, tak jsem v pohodě když je vše zazimované a pak jsem spokojený, když je vše odzimované, je pěkné počasí, vše je v kondicí, člověk si pak prochází zahradu, kouká, jak subtropy rostou v našich podmínkách, jak vše přirůstá a říkám si, jo.. stojí to za tu námahu..no, když odbočím - dnes jsem zjistil, že už se mi níkam nevejdou polykarbonáty, konstrukce z latí také děs z místem,takže už v budoucnu jen sázení kytek místo jiných či jako součást krytu...ach jo...
No teda, nevěřim svým očím. Nádhera!RadekS napsal:Jojo
Přijímáš návštěvy na exkurzi? :-)
Moony- Poèet pøíspìvkù : 83
Ano, přijímám, 30 Kč vstup.
No-jedním slovem prostě nádhera...Rád bych ještě fotku y. recurvifolie.Opravdu klobouk dole.
Keraj- Poèet pøíspìvkù : 61
Strana 7 z 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» zimování fíkovníků - zima i jaro!!!!!
» Zima na zahradě
» Léto na zahradě
» Podzim na zahradě
» Škodliví hlodavci, aneb buďme vděční za kočky na zahradě
» Zima na zahradě
» Léto na zahradě
» Podzim na zahradě
» Škodliví hlodavci, aneb buďme vděční za kočky na zahradě