Zima na zahradě
+9
mejdlo
Rudolf M
beny
linesman2
patas
Radim K
janci
MArtin16
ivik
13 posters
Strana 6 z 6
Strana 6 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Zima na zahradě
Tady se to rozjelo. Na jaře jsem měl trachýka kolem 150cm a listopad 210,tolik jsem nečekal takže o metr nastavím.V 5 metrech,to je už jiné,jsem se klepal v takové výšce.Opatrně Jinak dalších více než 10cm nový sníh,dál sněží paradní cesta do práce,nic neodhrnuto,odskočím si oklepat bambusy
Tom78- Poèet pøíspìvkù : 366
Tak nezazimovali . Dnes -13,9°C a žádných pár minut, ale pod -12°C hezky celou noc a ještě teď přes den je -11°C. Sám nevím, jak palmy zareagují, to je něco, čím si ještě neprošly. Ráno to předběžně na listech vypadalo dobře, ale jestli bude taková darda celej den, může se to ještě změnit. Míň by doufám být už nemělo, u nás se má v noci už začít oteplovat-jestli se tedy milostivě rozruší ta inverze.
beny- Poèet pøíspìvkù : 1518
Rudolf M likes this post
V Polabí dobrých – 14°C, velký Tracháče (5 a 5,5 metru výška) nemám zazimované, stále
odhadovali jen do – 11°C, tak jsem váhal (v té výšce se to blbě balí a bedna už nestačí),
tak se uvidí na jaře, jestli jenom listy nebo i něco víc.
odhadovali jen do – 11°C, tak jsem váhal (v té výšce se to blbě balí a bedna už nestačí),
tak se uvidí na jaře, jestli jenom listy nebo i něco víc.
jirkan- Poèet pøíspìvkù : 245
-14°C u tebe? Tak to je síla! A to zima teprve začíná
beny- Poèet pøíspìvkù : 1518
Jirko, omrznutí listů poznáš okamžitě. Na jaře se pozná jen zapaření listů, kdy pak znenadání černají.
Pokud jsou listy i teď zelené, nesmrdí senem a nemají na sobě vydřeniny jako od šmirglování, budou v pohodě teď i na jaře . Prasklinky nevadí, pokud nejsou hnědé.
Pak vlož někdy fotky, jak se palmám daří .
Ps: u nás jsou palmy v pořádku, nakonec bylo pod -10°C 25 hodin v kuse
Pokud jsou listy i teď zelené, nesmrdí senem a nemají na sobě vydřeniny jako od šmirglování, budou v pohodě teď i na jaře . Prasklinky nevadí, pokud nejsou hnědé.
Pak vlož někdy fotky, jak se palmám daří .
Ps: u nás jsou palmy v pořádku, nakonec bylo pod -10°C 25 hodin v kuse
Ahoj Rudo,
po včerejší kontrole jsou listy děrované (čárkami), ale jinak vypadají v pohodě.
Italská samice od Vás je na tom hůř, Španělský samec je v pohodě na listech jen slabé poškození.
Horší to bude u mladého, nový barák na okraji vesnice se zahradou do polí, tam to
lezlo ještě níž a listy vypadají přesně jak popisuješ. Jsou tam třetí zimu, tak budou
snad už dobře zakořenění a na jaře obrazí, když přijdou o listy.
Chráněná je u něj jen stříbrná humiliska a ta je pohodově. U mě Washingtonie v krytu
také v pohodě, ale topení se činilo. Za loňskou zimu neseplo tolikrát jako letos za 14 dní.
po včerejší kontrole jsou listy děrované (čárkami), ale jinak vypadají v pohodě.
Italská samice od Vás je na tom hůř, Španělský samec je v pohodě na listech jen slabé poškození.
Horší to bude u mladého, nový barák na okraji vesnice se zahradou do polí, tam to
lezlo ještě níž a listy vypadají přesně jak popisuješ. Jsou tam třetí zimu, tak budou
snad už dobře zakořenění a na jaře obrazí, když přijdou o listy.
Chráněná je u něj jen stříbrná humiliska a ta je pohodově. U mě Washingtonie v krytu
také v pohodě, ale topení se činilo. Za loňskou zimu neseplo tolikrát jako letos za 14 dní.
To se Jirko divím, naše palma od Molkový (stejný Italský zdroj) je tedy samec, ale je to listem nejodolnější Trachýk ze všech co máme. Ten nemá letos ani jednu prasklinku a po těch -15°C z února 2019 si nesl poškození na všech listech do 15%.
Jo on nám asi psal na Tropik, viděl jsem i fotky, u něj bude poškození hodně silné na všech listech. Rostlina jinak bude v pořádku a normálně obrazí.
Jo on nám asi psal na Tropik, viděl jsem i fotky, u něj bude poškození hodně silné na všech listech. Rostlina jinak bude v pořádku a normálně obrazí.
Strana 6 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 6 z 6
Povolení tohoto fóra: