Ensete ventricosum (vč. maurellii)
+27
Keraj
peep2
plautus
František
beny
MArtin16
meffik
davsonz
Rudolf M
Stanley_51
radeku
dzulio
fedy
berberis
JIriraimond
JardaD
Tapice
Martinn
anina
Munzar V.
Thaedhas
B.ondra
Sidonius
J.J.
Martin Toman
Radim K
Standa.B
31 posters
Strana 1 z 12
Strana 1 z 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Ensete ventricosum (vč. maurellii)
Populární rod banánovníků díky svému rychlému růstu a exotickému vzhledu.
Re: Ensete ventricosum (vč. maurellii)
Dnes jsme vysadili i Ensetečka . Zatím to tedy vychází že výsadby děláme první den v měsíci . Před měsíce se taky sázelo, ale palmy .
Ensetečka jsou v pořádku, byly i o malinko lehčí než na podzim, na záhon jsme je tak nějak došoupali .
Nejdřív položit, pak vykopat díru..
Seschlý materiál na kmeni jim nechám co nejdéle, při případném mrazíku se budou hodit cokoli, co je na kmeni .
Ensetečka jsou v pořádku, byly i o malinko lehčí než na podzim, na záhon jsme je tak nějak došoupali .
Nejdřív položit, pak vykopat díru..
Seschlý materiál na kmeni jim nechám co nejdéle, při případném mrazíku se budou hodit cokoli, co je na kmeni .
No to jsou krasavci, o víkendu ty me prcky take zasadím...
Standa.B- Poèet pøíspìvkù : 56
Ahoj Stando, vítáme tě tady . A možná bude fajn, že u tebe počkají až na víkend, neb se rýsují právě na víkend mrazíky, do neděle snad odezní...
Radim K- Admin
- Poèet pøíspìvkù : 1024
Jo ahoj Stando .
Určitě, je krásně, tak proč ne . A když jsou malé, tak se budou dobře chránit při případném mrazíku..
Stačí jen přehodit dekou, či plachtou a ráno sundat aby se nezapařily, to je celé .
Určitě, je krásně, tak proč ne . A když jsou malé, tak se budou dobře chránit při případném mrazíku..
Stačí jen přehodit dekou, či plachtou a ráno sundat aby se nezapařily, to je celé .
Tak, lehci mrazik kolem -1 by mely v poho zvladnout, ale ma prvni zkusenost se zimovanim dopadla takto....
Maurellii jsem po vykopaní dal do kvetinacu a zasypal zeminou a strcil pod schody, kde byla teplota od 13 do 16 stupnu a naprosta tma,prezily bez problemu, kdezto zeleny zimovany ve stejnych podmínkach, ale nezasypane hlínou to maji za sebou, zdase ze uschly,takze kde byla ta chyba? jinak zeleny ensetecka uz asi nemas co?
Maurellii jsem po vykopaní dal do kvetinacu a zasypal zeminou a strcil pod schody, kde byla teplota od 13 do 16 stupnu a naprosta tma,prezily bez problemu, kdezto zeleny zimovany ve stejnych podmínkach, ale nezasypane hlínou to maji za sebou, zdase ze uschly,takze kde byla ta chyba? jinak zeleny ensetecka uz asi nemas co?
Uschly? A zaléval si je?
Je to zajímavé, ale roli mohlo hrát cokoli, i rostlinná zásoba vody v mezírkách mezi listy .
Zelený momentálně nemáme, ale nakličujeme čerstvá semena a ty rostou veelmi rychle . Tak snad budou letos i čerstvé semenáče. Ty předloňské nám na podzim zmrzly v krytu .
Je to zajímavé, ale roli mohlo hrát cokoli, i rostlinná zásoba vody v mezírkách mezi listy .
Zelený momentálně nemáme, ale nakličujeme čerstvá semena a ty rostou veelmi rychle . Tak snad budou letos i čerstvé semenáče. Ty předloňské nám na podzim zmrzly v krytu .
Mě asi uschlo jedno Basjoo, ve sklepěStanda.B napsal:Tak, lehci mrazik kolem -1 by mely v poho zvladnout, ale ma prvni zkusenost se zimovanim dopadla takto....
Samozrejme ze nezaleval, nebylo co kdyz nebyly zasypany hlínou,a ty co zasypany bylyjsem take nezaleval,jinak basja ve sklepě jsem take nikdy nezaleval, a prezily uz patou zimu...
Basja jsem také nikdy nezalíval, ale my máme sklep velmi vlhký, že stojí na zemi voda, tak nebylo třeba zalévat .
U Enseteček popravdě nevím, já je zimuju pouze v nádobách, kde je pár krát za zimu zaleju.
U Enseteček popravdě nevím, já je zimuju pouze v nádobách, kde je pár krát za zimu zaleju.
J.J.- Poèet pøíspìvkù : 135
Standa.B napsal:
tak u mě to vypadá skoro stejně maurelíkové v pohodě a zelené ensetečka vypadají, že to mají za sebou přitom stejné podmínky i zálivka. maurelík je asi odolnější a přitom jsem je nevykopával celé léto rostou v květináči se kterým jsem je dal na zimoviště
Sidonius- Poèet pøíspìvkù : 68
tak muj zelenáč vypadá po zimě solidně..jen furt váhám jestli ho zítra dát do země nebo ne...
J.J.- Poèet pøíspìvkù : 135
Ahoj Zdenku, rád Tě tu vidím .
Je zajímavé, že já tento rozdíl nepozoroval. Zelené ensete i Maurelík, oba přežili stejně, zimováni ve sklepě při 10°C.
Je zajímavé, že já tento rozdíl nepozoroval. Zelené ensete i Maurelík, oba přežili stejně, zimováni ve sklepě při 10°C.
Radim K- Admin
B.ondra- Poèet pøíspìvkù : 58
Ahoj Ondro!
Ale to tvé ensete již nějakou dobu v zemi/venku je, že?
Má spálené listy od sluníčka, to ty mé ještě nemají .
Také vidím deformaci středového listu, no bude mít co dělat se z toho dostat. Ale taky jsem vysazoval před pár lety podobně vypadající Ensete a přežili to a do podzimu byly nádherné!
Ale to tvé ensete již nějakou dobu v zemi/venku je, že?
Má spálené listy od sluníčka, to ty mé ještě nemají .
Také vidím deformaci středového listu, no bude mít co dělat se z toho dostat. Ale taky jsem vysazoval před pár lety podobně vypadající Ensete a přežili to a do podzimu byly nádherné!
No měl sem ho asi tejden ve skleníku a teď když bylo hezky sem ho dal ven do země. Deformovanej list je no. Je to takovej mrzáček Dělá mi starost.
Ahoj Ondro .
Já si taky myslím, že bude v pohodě. Pokud se u země neviklá v přechodu cormu do pseudokmene, tak z něj bude krasavec .
Já si taky myslím, že bude v pohodě. Pokud se u země neviklá v přechodu cormu do pseudokmene, tak z něj bude krasavec .
Radim K- Admin
nevyklá se a kořeny měl taky pěkný, ještě mu dávám šanci...by bylo k nas..štvání, kdyby 5 měsíců přežil na zimovišti a ve chvíli kdy je pěkně by to zabalil. Až bude změna, budu to hlásit
Jenže ono to tak Ondro, bohužel, bývá . Mnoho nedostatků ze zimování se projeví až na jaře, nebo rostlina nezvládne šok teplot do plusu a podobně, ale nemyslím si, že to bude případ té Tvé .
Radim K- Admin
Strana 1 z 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Strana 1 z 12
Povolení tohoto fóra: