zimování
+30
ludek
jaro
martinfarmář
Davi_K
Kedar
Martinn
Stanley_51
beny
RadekS
mejdlo
Rudolf M
ivik
Miloš
fedy
Peter1122
MArtin16
Martin Toman
marttini
jirkan
Moony
Thaedhas
linesman2
PetrS
patas
Standa.B
JardaD
dahe
anina
Radim K
J.J.
34 posters
Strana 20 z 20
Strana 20 z 20 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20
Re: zimování
16 mm je základ. Ale střecha z 25 mm to jistí. Je to velký rozdíl. Letos to ještě vylepšuji o večerní grow osvětlení (bílý lampičky mě nebaví). Je to prima zážitek.
beny- Poèet pøíspìvkù : 1517
Zdar Rudo,dík.Vypadá to tady dobře,napadlo něco přes 30cm(u nás tolik nesněžilo-obcházelo nás to) a mráz u nás Vsetín zatím top hodnoty,max.-6,8st víc ještě nebylo kupodivu
Předpovědi+aplikace teda nic moc.Aladin třeba ukazuje -4,-5st a je -1
A to je poslední 3 dny opakovaně,nějak to nemůžou trefit...Denní kolem 0 st.Ale směr k Vám jste si užili slušné mrazy..
Ono se to zase obrátí,tady bude humus ze SV mrazy a u vás pohoda
Hlasí oteplení tak uvidíme od 10.12. jak to bude pokračovat.
Je to zábava s tím zimování ,moc se teším na jaro,bude se sázet a vylepšovat,ještě vánoce a zrušit zimu.
No, ale když napadne to bílé studené,je to lepší, je to kamarád izolant
Předpovědi+aplikace teda nic moc.Aladin třeba ukazuje -4,-5st a je -1
A to je poslední 3 dny opakovaně,nějak to nemůžou trefit...Denní kolem 0 st.Ale směr k Vám jste si užili slušné mrazy..
Ono se to zase obrátí,tady bude humus ze SV mrazy a u vás pohoda
Hlasí oteplení tak uvidíme od 10.12. jak to bude pokračovat.
Je to zábava s tím zimování ,moc se teším na jaro,bude se sázet a vylepšovat,ještě vánoce a zrušit zimu.
No, ale když napadne to bílé studené,je to lepší, je to kamarád izolant
Tom78- Poèet pøíspìvkù : 358
Tak to máte dobrý, vlastně spíš výborný! Ale ano, je to poměrně charakteristické pro tlakovou níži, to bývá chladněji v Čechách, je to pouze orografií, kdy má střed níže lepší podmínky pro přechod západnější stranou ČR. Pro východ to znamená víc oblačnosti, větrnější počasí a pak ani nezbude časové okénko pro nějaké silnější mrazy, a níže je fuč. Horší to je pak od toho profuku ze SV, to jste první na ráně.
Proto ani Aladin netrefuje ty teploty, u nás máme opačný problém, hlásil teplo a bylo mrazivěji . Včera to bylo ukázkový, hlásil +1°C a venku bylo -8°C...
Proto ani Aladin netrefuje ty teploty, u nás máme opačný problém, hlásil teplo a bylo mrazivěji . Včera to bylo ukázkový, hlásil +1°C a venku bylo -8°C...
Máš to zmáklé,vyznáš se Já tomu tak nerozumím.Ale hlídám,hlídam,vývoj počasí jako správný palmař a milovník rostlin....
Ten výdrb v teplotách je na prd.Jo a pokud to začne proudit ze SV tak to je nepříjemné.Těší mě,že mrazy poslední dobou nemají výdrž na štěstí.Jeden dva dny a jde to prýč,to si říkám,tak ještě jednu noc a máme to za sebou
Zimní dny,kdy jsme byli zamilovaní do sněhu a ledu a lyže a lyže a boby za barákem sjezdovka,jsou dávno pryč. :DTeď frčí exotika a teplo v zimě znamená klidnější spaní a také menší náklady na topení domu Tady to i letos je tak,že když potřebuješ v létě déšť tak bez šance... se to vyhne a když potřebuješ slunko tak bude just chcát a chcát.Letos mi prakticky zmizel ze sucha trávník,marný boj zalévání a z řádu drahou vodu na to nechci.Vypadalo to,že už se ani nazbrchá....a po deštích opět krása(až srpen)
Jinak letos zimování-stavění krytů nic moc zahrada nasátá vodou,dost pršelo a pršelo(listopad) a pak do toho začalo sněžit,slunko minimum,to 2022 to bylo jiné,sucho,teplo,slunko,to se to stavělo No jo no,naše malinká republika má různorodé počasí a to teda dost rozdílné...
Ten výdrb v teplotách je na prd.Jo a pokud to začne proudit ze SV tak to je nepříjemné.Těší mě,že mrazy poslední dobou nemají výdrž na štěstí.Jeden dva dny a jde to prýč,to si říkám,tak ještě jednu noc a máme to za sebou
Zimní dny,kdy jsme byli zamilovaní do sněhu a ledu a lyže a lyže a boby za barákem sjezdovka,jsou dávno pryč. :DTeď frčí exotika a teplo v zimě znamená klidnější spaní a také menší náklady na topení domu Tady to i letos je tak,že když potřebuješ v létě déšť tak bez šance... se to vyhne a když potřebuješ slunko tak bude just chcát a chcát.Letos mi prakticky zmizel ze sucha trávník,marný boj zalévání a z řádu drahou vodu na to nechci.Vypadalo to,že už se ani nazbrchá....a po deštích opět krása(až srpen)
Jinak letos zimování-stavění krytů nic moc zahrada nasátá vodou,dost pršelo a pršelo(listopad) a pak do toho začalo sněžit,slunko minimum,to 2022 to bylo jiné,sucho,teplo,slunko,to se to stavělo No jo no,naše malinká republika má různorodé počasí a to teda dost rozdílné...
Tom78- Poèet pøíspìvkù : 358
Zdravím palmové nadšence,
obracím se na Vás s prosbou. Již několik let mám v zemi Washingtonii Robustu a zimní kryt otevírám ručně, ale občas nejsem déle doma a kryt se přehřívá.
Máte někdo automatické otevírání? Jak to máte vyřešené, případně jaké otvírače používáte? Za rady předem děkuji. S pozdravem Patrik
obracím se na Vás s prosbou. Již několik let mám v zemi Washingtonii Robustu a zimní kryt otevírám ručně, ale občas nejsem déle doma a kryt se přehřívá.
Máte někdo automatické otevírání? Jak to máte vyřešené, případně jaké otvírače používáte? Za rady předem děkuji. S pozdravem Patrik
patas- Poèet pøíspìvkù : 29
Ahoj, my jsme nechali zbudovat navýšení krytu s větracím oknem u střechy, není to sice přímá odpověď na tvojí otázku, ale nám se tím oknem to přehřívání takřka vyřešilo. Jelikož největší vedro je vždy u střechy, okýnko tak od ledna nechávám více méně trvale pootevřené. Podle teplot pak jen okýnko otevírám víc nebo se to kombinuje s dveřma. Na slabé mrazíky mám topení raději vyplé a dveře zavřené+okýnko pootevřené, na silnější mrazíky s jasnými dny už ale dveře otvírám, aby svítilo na kmen.
Ale jako jo, pokud nejsi třeba týden doma, tak to už se počasí může pěkně prostřídat a okno ani dveře stačit nemusí.
Ale jako jo, pokud nejsi třeba týden doma, tak to už se počasí může pěkně prostřídat a okno ani dveře stačit nemusí.
řešil jsem automatické otevírání hodně dlouho a výsledkem bylo zjištění neúnosně vysoké ceny (jen jeden motorek stál přes 4.000,-). Nakonec jsem zjistil, že to ani nepotřebuju. Už nikam na dělší dobu v zimě nejezdím, většinu krytů mám v zimním stínu, v krytech mám instalované trubní ventilátory které ženou horký vzduch od stropu k podlaze, takže k vyšším teplotám v zavřeném krytu jak +25°C nedochází, což je v pohodě. Jako nejjednoduší vidím dnes, v případě potřeby, použití odtahových ventilátorů přes stěnu krytu, ovládané termostatem.
beny- Poèet pøíspìvkù : 1517
Strana 20 z 20 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20
Similar topics
» Zimování v bytě
» Zimování Ensete
» Zimování mrazuodolných banánovníků
» zimování fíkovníků - zima i jaro!!!!!
» Zimování všech banánovníků v interiéru
» Zimování Ensete
» Zimování mrazuodolných banánovníků
» zimování fíkovníků - zima i jaro!!!!!
» Zimování všech banánovníků v interiéru