Palmy pod sněhem
+10
RadekS
mejdlo
Rudolf M
Martin Toman
MArtin16
J.J.
dahe
Thaedhas
beny
Stanley_51
14 posters
Strana 2 z 3
Strana 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: Palmy pod sněhem
Podle fotek, které jsem v zimě vkládal se dá odhadnout, který měsíc byl zatím nejteplejší- prosinec, kdy za celý měsíc nesněžilo a prakticky ani nemrzlo. Kam se hrabe prosinec na duben, tedy na dnešní datum .
Odpolední polystyrenování:
Tady i krátké videjko:
https://www.youtube.com/watch?v=TX3BTw7cFHk&feature=youtu.be
Odpolední polystyrenování:
Tady i krátké videjko:
https://www.youtube.com/watch?v=TX3BTw7cFHk&feature=youtu.be
Malý report z Bulharska .
Trachycarpus fortunei "Bulgaria" na zahradě Kyrila Donova.
A trochu čísel, nikoho asi nepřekvapí, že tam napadlo 50 cm sněhu , sníh držel týden a minimální teplota se po jeden týden pohybovala od -7°C do -11°C. Pak přišel v noci silný vítr s teplotou nad nulu a během pár hodin shodil z palem všechen sníh.
Trachycarpus fortunei "Bulgaria" na zahradě Kyrila Donova.
A trochu čísel, nikoho asi nepřekvapí, že tam napadlo 50 cm sněhu , sníh držel týden a minimální teplota se po jeden týden pohybovala od -7°C do -11°C. Pak přišel v noci silný vítr s teplotou nad nulu a během pár hodin shodil z palem všechen sníh.
vypadají krásně...
RadekS- Poèet pøíspìvkù : 462
Bez jediného škrábnutí . Přesto bych řekl, že nemají zdaleka tak tlusté kmeny, jako Trachy v Nýrsku, že?
Když už zminuješ Nýrsko,jak tam letos asi mrzne,jak se s tím poperou?
mejdlo- Poèet pøíspìvkù : 373
V Nýrsku jsou kmeny určitě mnohem tlustší,to bezesporu...
Jistě tam přezimují palmy dobře,pokud nezapomněli zapnout topné kabely....
Jistě tam přezimují palmy dobře,pokud nezapomněli zapnout topné kabely....
Vůbec nevím, naposled jsem tam byl v říjnu. Ale nepochubuji, že jsou palmy bez poškození, podle vývoje teplot tam možná nebylo pod -20°C. A z minulých zim, kdy tam tato teplota byla, byly palmy bez poškození. Je zajímavé, že to tam zvládají bez termostatu, zapínají to ručně z kuchyně, jen podle toho, jaká je teplota v krytu .
spíše je vždy zázrakem, jak tam přežívá tak úžasná araucaria bez chránění a topení.. to nemá chybu...
Pěkné. Tady zatím jen déšť. Dnes jsem douklízel pár zbývajících kytek. Včera jsem tahal květináče od rána až do noci. Může začít mrznout.
JardaD- Poèet pøíspìvkù : 383
U mě taky zatím jen teplý déšť. Ráno měřené srážky za listopad 33 mm. Včera většinou všechno odtaháno na zimoviště. Vyšlo i nové narážení sudu, takže výčepní zařízení je už také na zimovišti (zimní sezóna v plné parádě). Velká samice Trachýka je už v krytu s topením, takže doufám, že semena dozrají.
beny- Poèet pøíspìvkù : 1518
Venku je další teplá zima s občasným zimním pozdravem, u nás minulý týden nasněžilo 10 cm sněhu a druhý den v noci klesla teplota na -11,2°C. Trachýci si tak prošly pěknou zkouškou a chybělo málo k potencionálnímu poškození listů. Ale vše dobře dopadlo a nemají ani škrábanec. Předpovědi zatím přejí.
A mám 2 zprávy, naučil jsem se přes FB stahovat fotky v HD kvalitě a zrcadlovka tak postrádá smysl. Druhá zpráva je, že postimage opět změnilo funkce vkládání fotek a nenašel jsem možnost vložit fotku v originální velikosti. Pokud se nepletu nepřihlášený uživatel si nemůže miniaturu fotky rozkliknout a podívat se na plné rozlišení.
A mám 2 zprávy, naučil jsem se přes FB stahovat fotky v HD kvalitě a zrcadlovka tak postrádá smysl. Druhá zpráva je, že postimage opět změnilo funkce vkládání fotek a nenašel jsem možnost vložit fotku v originální velikosti. Pokud se nepletu nepřihlášený uživatel si nemůže miniaturu fotky rozkliknout a podívat se na plné rozlišení.
Vlastně sem můj příspěvek nepatří, palmy nejsou pod sněhem a snad ani nebudou
ivik- Poèet pøíspìvkù : 146
Parádně ti to všechno roste, palmy kynou před očima a vidím že i banány vykvetly .
Máš pravdu, palmy kynou Některé až moc, ta zadní, co není moc vidět, je skoro o půl metru větší než ta u schodiště. Je skoro o rok starší. Nestačím je řezat. Banány vykvetly, ale až v listopadu, takže nevím, co s nimi bude dále. Je to ale už obrovský trs, takže určitě pokvete i letos. Palmičky od tebe se také snaží, ale fotky nemám, nějak zatím nejsou v zorném poli Takto vypadá papája, také netuším, jak dopadne. Nevím, proč se rozhodla plodit na podzim
Tak papája i banány se pomaloučku zvětšují, snad tu zimu přežijí. Letos je ve Španělsku chladněji než minulé roky
V noci bylo párkrát 5 st, jinak většinou 7-10 st, běžně bývalo 10-16, přes den 17-20 st, bývalo 18-23 st
Tak, dnes u nás v polabí v 6.30 -7°C a jasno. Stejně jsem kryty otevřel, sluníčko
už má sílu a bez větrání by se přehřáli. Na noc zavírám a přes den větrám, jinak už bez topení.
už má sílu a bez větrání by se přehřáli. Na noc zavírám a přes den větrám, jinak už bez topení.
jirkan- Poèet pøíspìvkù : 245
U nás bylo -10,2°C což už tak v klidu není. Vím že u Prahy u Jesenice bylo i -13,5°C, v Čáslavy bylo -12°C i v Praze Ruzyně také -12°C. Dnešní noc byla legendární .
Já měl jen -9°C (-9,3°C), ale za to od večera až do rozednění. Krásně svítili hvězdy.
beny- Poèet pøíspìvkù : 1518
Strana 2 z 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Palmy s pavouky
» Palmy a prostor
» Nabízím dvě zajímavé palmy
» Karlovy Vary aneb palmy kam se podíváš
» Palmy a prostor
» Nabízím dvě zajímavé palmy
» Karlovy Vary aneb palmy kam se podíváš
Strana 2 z 3
Povolení tohoto fóra: