Musa basjoo
+25
Invertito
beny
Keraj
Martyxx
Miloš
mejdlo
Marek 2
axelsh
RadekS
Martin Toman
fedy
janci
Rudolf M
davsonz
JIriraimond
JardaD
Sidonius
Stanley_51
Standa.B
anina
Radim K
radeku
Munzar V.
Thaedhas
B.ondra
29 posters
Tropik fórum :: BANÁNOVNÍKY :: Rod Musa
Strana 1 z 12
Strana 1 z 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Musa basjoo
Mrazuodolná paráda na zahradě .
Já jej pěstuji už od roku 2008, kdy jsem začínal s první rostlinou (viz zde: http://tropik.cz/cms.php?id_cms=120). A dnes mám několik skupin těchto banánovníků a jedna z nich je celoročně v zemi. Za ty roky jsem zjistil, že mohou stát přes zimu i ve vodě a prostě jim to nevadí. Přežily i dlouhé holomrazy s minimem -20°C v únoru 2012. Dokonce přežila i část nadzemních kmenů, a ty co nepřežily, obrazily velmi rychle zase z podzemních cormů.
Již 2 zimy za sebou přežily kmeny bez poškození. Loni jsem kryt vytápěl kabelem, ale letos ne a výsledek stejný .
Standartně dávám jednu rostlinu před barák. Letos jsem uvažoval, jestli jí tam mám dát, jelikož díky velké výhni, zde špatně roste. Loni nepřirostl na kmeni asi ani cm. A vochcávaj ho akorát psy . Ale je tam zase .
Zimuje ve sklepě, na stojato.
A letošní novinka, květináč pro kany letos poslouží banánovníkům .
Já jej pěstuji už od roku 2008, kdy jsem začínal s první rostlinou (viz zde: http://tropik.cz/cms.php?id_cms=120). A dnes mám několik skupin těchto banánovníků a jedna z nich je celoročně v zemi. Za ty roky jsem zjistil, že mohou stát přes zimu i ve vodě a prostě jim to nevadí. Přežily i dlouhé holomrazy s minimem -20°C v únoru 2012. Dokonce přežila i část nadzemních kmenů, a ty co nepřežily, obrazily velmi rychle zase z podzemních cormů.
Již 2 zimy za sebou přežily kmeny bez poškození. Loni jsem kryt vytápěl kabelem, ale letos ne a výsledek stejný .
Standartně dávám jednu rostlinu před barák. Letos jsem uvažoval, jestli jí tam mám dát, jelikož díky velké výhni, zde špatně roste. Loni nepřirostl na kmeni asi ani cm. A vochcávaj ho akorát psy . Ale je tam zase .
Zimuje ve sklepě, na stojato.
A letošní novinka, květináč pro kany letos poslouží banánovníkům .
Re: Musa basjoo
Můj basjoo odzimovaný 9.3. Docela to jde, na to, že několikrát přemrzl
radeku- Poèet pøíspìvkù : 82
Jo, letos to jde pěkně, tak jen aby to nezmrzlo
radeku- Poèet pøíspìvkù : 82
Paráda! Akorát s tím mrazem to bude letos fakt boj pro všechny. Včera měl GFS na konec předpovědního období -6 ráno a 4 přes den . Musíme doufat, jako doposud...
Radim K- Admin
- Poèet pøíspìvkù : 1024
Nestraš s tou zimou!!! U nás má naštěstí bejt v noci minimum kolem nuly, ale spoléhat se na to je vždycky sázka do rulety.
B.ondra- Poèet pøíspìvkù : 58
to straší GFS, ale už to vypadá lépe. Přeci jen se dá jakž takž spoléhat na předpověď na 4 dny, srážkově ani to ne.
V nejhorším holt omrznou listy, pseudokmen nějaké -4 zvládne hravě .
V nejhorším holt omrznou listy, pseudokmen nějaké -4 zvládne hravě .
Radim K- Admin
Ahoj "davsone", vítej na fóru .
Hezké rostliny, sikki vypadá dost mohutně.
Prosím, dej si do profilu bydliště a nadmořskou výšku, ať víme, s jakou klimatickou oblastí máme tu čest .
Hezké rostliny, sikki vypadá dost mohutně.
Prosím, dej si do profilu bydliště a nadmořskou výšku, ať víme, s jakou klimatickou oblastí máme tu čest .
Radim K- Admin
bezva práce, jen otázka, neničí to pejsek?? já osobně banány musim dávat mimo dosah pejska, ikdyž ten můj má kolem 50 kg
Loni jsem tyhle banány sázel jako 30cm rostlinky a pes nepoškodil ani jeden. Má asi 8kg
davsonz- Poèet pøíspìvkù : 49
Také tě vítám Davsone .
Výsadba je to hezká, v létě to musí být super pokoupáníčko v bazénu pod banánovníky . Přezimovali ti také pěkně ..
Výsadba je to hezká, v létě to musí být super pokoupáníčko v bazénu pod banánovníky . Přezimovali ti také pěkně ..
Díky Letos to bude poprvé takhle u bazénu, sám jsem zvědavej jak to bude vypadat
davsonz- Poèet pøíspìvkù : 49
Banány + bazén a nějaká palmička je vždy exotika To nebudeš už muset ani jezdit na dovolenou, stačí když přeběhneš v pantoflích a županu k bazénu pod banánovníky
Hlavně si nenech zprotivit od sousedů, obzvláště chytrých sousedek, že banánovníky ti zmrznou
Hlavně si nenech zprotivit od sousedů, obzvláště chytrých sousedek, že banánovníky ti zmrznou
M.basjoo mám asi 3 roky stejný,neroste a je snad čím dál menší to není banán do květníku,že
anina- Poèet pøíspìvkù : 102
No, není moc fotogenický spíš vůbec.ale jo,tak zítra fotnu
anina- Poèet pøíspìvkù : 102
No basjo bych rozhodně nedoporučoval pěstovat v květináči max přes zimu, ale přes léto se mu bude dařit daleko líp ve volný půdě. Hlavně chce hodně vody, 10 l denně i víc a poletí jak blázen.
Strana 1 z 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Tropik fórum :: BANÁNOVNÍKY :: Rod Musa
Strana 1 z 12
Povolení tohoto fóra: