Fotografie fikovniku
+11
dahe
Diana Jerem
Sidonius
Choseee
JIriraimond
pecullus
Stanley_51
Radim K
Thaedhas
Rudolf M
vanhelsing02
15 posters
Strana 4 z 6
Strana 4 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Fotografie fikovniku
Kde jsi to fotil?
vanhelsing02- Poèet pøíspìvkù : 398
Co jeste jsi strihal?tak to bych z nej taky rad klacek.Pokud tam jsi.
Už tam nejsem, dnes jsem přijel a fíkovníku tam bylo hodně. Z toho fíku co je na fotce mám tři kousky a z dalšího jen dva, tak jsem zvědavý jestli se něco ujme.
Tak az se podari rozjet tak se hlasim o klacky
Zdravím všechny. posílám fotku a odkaz na fotky mých fíkovníků. Jedná se o klon english brown turkey - pod pracovním názvem Pálava. protože jej mám od strýce, který ho pěstoval cca od roku 1960 v Perné - vesnička na Pálavě. U nás v Přibicích ji pěstuji cca 25 let. Na fotkách jsou fíkovníky 5 roků staré už na našem novém domečku. Tyto mají po zakrácení 3,5m výšku v létě 2 rostliny zabírají plochu 4x10m a mají stovky plodů - první úrpda červenec a část srpna a druhá úroda od konce září do konce listopadu. www.musov.cz oddíl rostliny-fíkovníky. kontakt na me meffik(a)seznam.cz
"Křetice" nejsou Perná, ale Pavlov:-). V tom seriálu ale fíkovníky byly hodněkrát taky, protože v Pavlově jich je taky jak plevelu.
[url=][/url]
pětileté sazeničky z dálky. přes tři metry vysoká garáž za nimi není skoro ani vidět.
pětileté sazeničky z dálky. přes tři metry vysoká garáž za nimi není skoro ani vidět.
[url=][/url]
2 pětileté rostliny - fíkovní englisch brown turkey klon s pracovním názvem Pálava
2 pětileté rostliny - fíkovní englisch brown turkey klon s pracovním názvem Pálava
To vím že je to Pavlov, taky jsem si všimnul že tam fíkovníky byli v záběru, a plodí Pavlovské vůbec. Jinak bych bral 2 kusy Pálavy.
No nevím jak plodí v Pavlově, ale asi plodí určitě, jinak by jich tam tolik nebylo, a když plodí u nás coš není ani 10km vzdušnou čárou, tak plodí i tam určitě. pokud máte zájem o sazenice napište mi na meffik(a)seznam.cz ještě jich několik mám z loňska a chystám se na řízkování, takže budou. Mirek
Už jsem ho poslal, pořád mi to psalo že adresát neexistuje, než mě blba napadlo že (a) je @.
Mirku vítej .
Ty fíky máš fakt úžasné, takové úrody jen ze 2 keřů .
Stříháš ty fíkovníky nějak účelově, nebo jen odebíráš řízky?
Ty fíky máš fakt úžasné, takové úrody jen ze 2 keřů .
Stříháš ty fíkovníky nějak účelově, nebo jen odebíráš řízky?
Fíkovníky prořezávám hlavně silné větve, které už jdou hůře ohýbat a případně zabalit. Z toho největšího jsem vyřezal teď na podzim celý výhon, který měl dole průměr přes 10cm. Je také nutný prosvětlovací řez, jinak to naroste tak husté, že tam nemůže slunce a už první sklizeň se opožďuje i o dva týdny a z druhé by pak skoro nic nedozrálo. takže na urychlení dozrávání a tvorby plodů je potřeba prosvětlené větve a hlavně sucho. Pokud bych ho pravidleně zaléval, tak by první plody nechtěly dozrávat a druhé by začal tvořit až koncem srpna a to už by nic nedozrálo. Takže sucho, slunce a hlavně nehnojit. Pokud někdo hnojí, tak zpravidla nemá úrodu a pokud má, tak hodně pozdě. Je to dané tím, že pokud má rostlina dostatek (vody a výživných látek), tak nemá potřebu reprodukce (tvorby plodů), Fíkovník tvoří plody jako pud sebezáchovy. To je základní pravidlo úspěšné plodnosti fíkovníků v okrajových oblastech jako je ČR.
Strana 4 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 4 z 6
Povolení tohoto fóra: