Masožravé rostliny
+5
Rudolf M
JardaD
Radim K
Diana Jerem
Thaedhas
9 posters
Strana 1 z 2
Strana 1 z 2 • 1, 2
Diana Jerem- Poèet pøíspìvkù : 245
Re: Masožravé rostliny
Kolik to má, 80 čísel?
Radim K- Admin
- Poèet pøíspìvkù : 1024
No, to ne.... Od substrátu na konec květu má pouhých 60 cm.
JardaD- Poèet pøíspìvkù : 383
Tak já jí nenašel .
Tedy cosi uprostřed vypadá jako láčkovka , ale přijde mi tam na ní dost vlhko .
Tedy cosi uprostřed vypadá jako láčkovka , ale přijde mi tam na ní dost vlhko .
Trefa. Zastřihnul jsem dneska trochu trs láčkovek protože mi už lezl z akárka a když jsem ten kus šel vyhodit na kompost tak mě cestou napadlo, že ho zkusím pokusně strčit do potoka. Jsem zvědav jak dlouho tam vydrží.
Tak to jsem také zvědavý, já myslím, že moc dlouho ne . Přeci jen, naše vody mají tropickou teplotu jen asi po 2 měsíce v roce.
Já mám láčkovku celoročně v zimní zahradě asi 2 metry nad zemí a líbí se jí spíš sucho, jak jí moc zaleju, je taková divná .
Já mám láčkovku celoročně v zimní zahradě asi 2 metry nad zemí a líbí se jí spíš sucho, jak jí moc zaleju, je taková divná .
Jardo, tak jak vypadá láčkovka?
ivik- Poèet pøíspìvkù : 146
Tohle jsou mé Mucholapky, jsou to úplně poslední venkovní masožravky co přežily mou ledabylou péči, tak jsem jim dopřál přesazení. Doposud totiž rostly ve svém světě ve flašce na nakládačky, ale asi 5 let .
Postupně se tam rozrostlo víc trsíků, tam jsem je rozsadil na 3 samostatné trsy. Zatím jsou malinké, doufám, že letos ještě nějakou parádu udělají i když bez vlhkého skleníku to asi nebude nic valného .
Postupně se tam rozrostlo víc trsíků, tam jsem je rozsadil na 3 samostatné trsy. Zatím jsou malinké, doufám, že letos ještě nějakou parádu udělají i když bez vlhkého skleníku to asi nebude nic valného .
Vetsi paradu ti udelaji venku na primem slunci kdyz budou stat stale ve velke misce s vodou. (Po navyknuti samozrejme) Pak maji krasne pevne a rude pasti(pokud nemas celozelenou formu). Mucholapka nepotrebuje vlhke sklenikove prostredi. Zkus to na jednom z tech trsu a uvidis.
Však už jsem to před lety zkoušel . Měl jsem je celoročně v zimní zahradě (kde není UV záření) a to byly nejkrásnější, největší, byly i pěkně zbarvené (pasti mají do červena), dokonce se mi i sami rozmnožovaly. Pak jsem je jeden rok dal ven, to sice narostly, ale jen polovina rostlin, zbytek prostě z nepochopitelných důvodů zdechl, od tý doby asi nemam důvěru to ven dávat .
Míšo nádhera! Zvlášť ta mucholapka je teda něco . Ty je máš ve skleníku? Ale koukám, že máš čiré sklo, to taky dělá své..
Já mam ty své venku jak říkal Jarda a nic moc tedy , růstově se nepohnuly, jedna sice chytila velkého pavouka, že koukají jen nožičky, ale jsou to malé rostlinky.
Kde ty odolnější budeš zimovat?
Já mam ty své venku jak říkal Jarda a nic moc tedy , růstově se nepohnuly, jedna sice chytila velkého pavouka, že koukají jen nožičky, ale jsou to malé rostlinky.
Kde ty odolnější budeš zimovat?
Děkuji, Rudíku.
Já je zimuji všechny na půdě s ostatními rostlinami. Kupodivu se jim to docela líbí.
Já je zimuji všechny na půdě s ostatními rostlinami. Kupodivu se jim to docela líbí.
Strana 1 z 2 • 1, 2
Similar topics
» Vymenim rostliny
» Pomoc při zařazení rostliny
» Určení druhu rostliny
» rostliny v Anglii - inspirace
» Prodám vzrostlé rostliny
» Pomoc při zařazení rostliny
» Určení druhu rostliny
» rostliny v Anglii - inspirace
» Prodám vzrostlé rostliny