Brown Turkey
+5
Rudolf M
JardaD
Thaedhas
dahe
vanhelsing02
9 posters
Strana 1 z 1
Brown Turkey
V lonskem roce jsem ziskal i tento fikovnik ktery mel 1 plod ale me to nevadilo nebot jsem se tesil jak ochutnam plod cerstveho fiku.
vanhelsing02- Poèet pøíspìvkù : 398
Re: Brown Turkey
Proc by nebyl k jidlu?Ma vyborne plody presne ten co jsem vlozil foto,,,,
vanhelsing02- Poèet pøíspìvkù : 398
Při kontrole svého fíkovníku "Brown turkey" jsem zjistil, že už začíná ject do plodů Stejné, ale v pokročilejším stádiu jsem zkontroloval fíkovník u kámošky.
Jo to se musíš zeptat toho co to napsal na tu cedulku. Už jsem ho zasadil, kořeny byli ko, ale pod kůrou to bylo zelené, má tedy šanci zakořenit? Dal jsem ho níž než byl.vanhelsing02 napsal:Proc by nebyl k jidlu?Ma vyborne plody presne ten co jsem vlozil foto,,,,
Už se začíná něco dít, foto nic moc.dahe napsal:Jo to se musíš zeptat toho co to napsal na tu cedulku. Už jsem ho zasadil, kořeny byli ko, ale pod kůrou to bylo zelené, má tedy šanci zakořenit? Dal jsem ho níž než byl.vanhelsing02 napsal:Proc by nebyl k jidlu?Ma vyborne plody presne ten co jsem vlozil foto,,,,
JardaD- Poèet pøíspìvkù : 383
Zdravím,chtěl bych poprosit-poslal by mi někdo několik řízků nebo mladou rostlinku fíkovníku "Brown Turkey"?Vše uhradím,moc děkuji.
Keraj- Poèet pøíspìvkù : 61
Ahoj Keraj, vidím, že jsi od Mikulova, tak pokud chceš uhradit i nějaký náklady jako poštovný a tak, budeš mít lepší se podívat na www.musov.cz
Mirek z Přibic má odrůdu brown turkey, možná trochu promíchanou, ale jistou plodnost.. Za rostlinku dáš od něj minimum..Toť má rada..
Mirek z Přibic má odrůdu brown turkey, možná trochu promíchanou, ale jistou plodnost.. Za rostlinku dáš od něj minimum..Toť má rada..
RadekS- Poèet pøíspìvkù : 462
Zdar,tak mám za sebou 2 sezony pěstování fíku a jdu na druhou zimu.Fík Pálava z Přibic-JM -jeden volně ve skleníku-růst extremně rychlí,asi 4x od začátku stříháno plody již v prvním roce od sadby.Druhý stejný druh letos sadba volně zem -jižní strana u zdi nezatepleného domu slunce od rána do večera.Nárůst venku cca 35-45cm celkem velikost do 100cm nasadil i plody ku podivu asi z 20 dozrál jeden a chuť pro mě luxus.To je také hlavní důvod (krom že hezký vypadá)moooc mi zachutnaly fíky pěkně čersvě utržené,ani na dov.v Egy mi tak nechutnaly jak domácí česke Ale šlo o fíky co byly v hotelu, na ulici koupené byly o moc lepší..Jinak další fík utržená haluzka 20cm z Mikulova-JM letos v březnu -roste krásně(květináč)nasadil i 3 plody.Velký Meder taky z kousku namnoženo-květináč roste to nějak tak stejně.Mám pocit,že je to všechno jeden druh,ale nevím třeba ne...
Ten jeden co mám volně v zemi hlídám teploty dle toho cháním tak aby se to nějak zvládlo..Zkouším-uvidíme.Teprve se učím-jak stříhat atd...Chtěl bych ještě nějaký jiný druh do země,nějaký ranný,(nejsme příliš vhodná oblast na pěstování fíku,i když broskve a meruňky byly skvělé i u nás)Co si myslíte o Fíku co prodává p.Lešner -Carica,kdo máte,nebo někdo si chválí Perettu..No budu zkoušet,dávám přednost pěstovat volně v zemi+péče chránit samozřejmně před mrazem.Rádi jezdíme na Jižní Moravu ty 5 metrové fíky co tam rostou to je pecka a jen 100km od nás
Ten jeden co mám volně v zemi hlídám teploty dle toho cháním tak aby se to nějak zvládlo..Zkouším-uvidíme.Teprve se učím-jak stříhat atd...Chtěl bych ještě nějaký jiný druh do země,nějaký ranný,(nejsme příliš vhodná oblast na pěstování fíku,i když broskve a meruňky byly skvělé i u nás)Co si myslíte o Fíku co prodává p.Lešner -Carica,kdo máte,nebo někdo si chválí Perettu..No budu zkoušet,dávám přednost pěstovat volně v zemi+péče chránit samozřejmně před mrazem.Rádi jezdíme na Jižní Moravu ty 5 metrové fíky co tam rostou to je pecka a jen 100km od nás
Tom78- Poèet pøíspìvkù : 358
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: