Viry v emailových přílohách, aneb dávejte si pozor na to, na co klikáte!
2 posters
Tropik fórum :: POKEC O ČEMKOLI :: Pokec
Strana 1 z 1
Viry v emailových přílohách, aneb dávejte si pozor na to, na co klikáte!
Ahoj
Dnes na mě na seznamu vyletěl tento článek, ve kterém byla okradená paní přes emailovou přílohu. Stačilo, aby na ní klikla a už měla vir ve svém počítači, poté přišla o 400 000! Ze svého internetového bankovnictví!
Proč vám to píší? Protože mě taky přišel tento email! Ano, i já jsem klikl na přílohu, ale v tu chvíli zareagoval AVAST a ochránil počítač.
Tato osoba, co tyto emaily posílá v různých emailech, ale text je vždy stejný:
"Vážený zákazníku,
Jsme velmi rádi, že jste využívali produktu z naší banky.
Dovolujeme si Vás upozornit na dlužnou částku ve výši 7127.68 Kč,ke dni 25.05.2014 na osobním účtě #753503314143765 . Nabízíme Vám uhradit pohledávku v plné výši do 22.07.2014.
Dobrovolné uhrazení pohledávky a dodržení smlouvy #90668F4438A8469BE umožňujeme Vám:
1) Dodržet pozitivní úvěrovou historii
2) Vyhnout se soudním sporům, placení poplatků a jiných soudních nákladů.
V případě prodlení úhrady pohledávky 7127.68 Kč v souladu s platnými právními předpisy, jsme oprávněni zahájit právní sankci na základě pohledávky.
Kopie smlouvy a platební údaje jsou připojeny k tomuto dopisu jako soubor "smlouva_90668F4438A8469BE.zip"
S pozdravem,
Vedoucí odboru vymáhání pohledávek
Charlie Kasal
+420 605 183 649"
Dnes na mě na seznamu vyletěl tento článek, ve kterém byla okradená paní přes emailovou přílohu. Stačilo, aby na ní klikla a už měla vir ve svém počítači, poté přišla o 400 000! Ze svého internetového bankovnictví!
Proč vám to píší? Protože mě taky přišel tento email! Ano, i já jsem klikl na přílohu, ale v tu chvíli zareagoval AVAST a ochránil počítač.
Tato osoba, co tyto emaily posílá v různých emailech, ale text je vždy stejný:
"Vážený zákazníku,
Jsme velmi rádi, že jste využívali produktu z naší banky.
Dovolujeme si Vás upozornit na dlužnou částku ve výši 7127.68 Kč,ke dni 25.05.2014 na osobním účtě #753503314143765 . Nabízíme Vám uhradit pohledávku v plné výši do 22.07.2014.
Dobrovolné uhrazení pohledávky a dodržení smlouvy #90668F4438A8469BE umožňujeme Vám:
1) Dodržet pozitivní úvěrovou historii
2) Vyhnout se soudním sporům, placení poplatků a jiných soudních nákladů.
V případě prodlení úhrady pohledávky 7127.68 Kč v souladu s platnými právními předpisy, jsme oprávněni zahájit právní sankci na základě pohledávky.
Kopie smlouvy a platební údaje jsou připojeny k tomuto dopisu jako soubor "smlouva_90668F4438A8469BE.zip"
S pozdravem,
Vedoucí odboru vymáhání pohledávek
Charlie Kasal
+420 605 183 649"
Re: Viry v emailových přílohách, aneb dávejte si pozor na to, na co klikáte!
Na tenhle mail upozorňují už měsíc všechny TV.
Re: Viry v emailových přílohách, aneb dávejte si pozor na to, na co klikáte!
Hmmm, to jsem nějak nepostřehl
Similar topics
» Karlovy Vary aneb palmy kam se podíváš
» Jarní mrazíky, aneb co vydrží narašené rostliny?
» Škodliví hlodavci, aneb buďme vděční za kočky na zahradě
» Jarní mrazíky, aneb co vydrží narašené rostliny?
» Škodliví hlodavci, aneb buďme vděční za kočky na zahradě
Tropik fórum :: POKEC O ČEMKOLI :: Pokec
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: