Musella lasiocarpa
+4
Radim K
JardaD
Rudolf M
Thaedhas
8 posters
Strana 1 z 2
Strana 1 z 2 • 1, 2
Musella lasiocarpa
Banánovník původem z jihočínské provincie Yunnan (Jün-nan). Zde roste až do nadmořské výšky 2500 m.n.m. Podle jeho květenství se mu říká "Lotosový banánovník", ale s lotosem nemá nic společného! Dorůstá do 3 metrů a kvete až 10 měsíců. Údajně se jedná o nejodolnější banánovník na světě, ale v ČR se neosvědčil.
Re: Musella lasiocarpa
Já jsem dnes svou Musellu vyndal ven. Po zimě jí zbyl 1 list, což je celkem úspěch, většinou se odlistí celá .
Včera jsem dal namáčet semena. Z pěti kousků co mi dorazilo z indie 2 plavou 3 jsou na dně... tak uvidim jestli se něco povede.
JardaD- Poèet pøíspìvkù : 383
Teda, přezimoval Ti na jedničku . U lasiocarpy je to trošku umění .
Radim K- Admin
- Poèet pøíspìvkù : 1024
Tak dneska mě mile překvapila má Musella. Je v zemi už měsíc a furt nic, vršek postupně zasychal ale dnes koukám a je tam 10 cm list, který tam včera nebyl . Ale nevím proč se rozjela až nyní. Ano přes den je teplo, ale teplo bylo i před 2-3 týdny, za to po ránu je 6 a dneska třeba rekord 8°C..
Rudo, jako každy rok ve schodišti při 15°C, tam mi přezimuje nejlépe je to zajímave, ale je to tak
Sidonius- Poèet pøíspìvkù : 68
ja zimoval take při cca 12-17°C a v pohodě
J.J.- Poèet pøíspìvkù : 135
Vždyť to je správná zimovací teplota .
Vim o lidech co jej zimují při 0-5°C, ale nevim k tomu bližší info. Ale já jí zase jednu zimoval při 8°C a šla do háje, a to byl už pořádný 2 letý kmen.
Jak to teď zimuju v teplotách nad 15°C, tak s tím není problém, nechápu.
Vim o lidech co jej zimují při 0-5°C, ale nevim k tomu bližší info. Ale já jí zase jednu zimoval při 8°C a šla do háje, a to byl už pořádný 2 letý kmen.
Jak to teď zimuju v teplotách nad 15°C, tak s tím není problém, nechápu.
Asi jsme se všichni nechali unést teorií
Radim K- Admin
Tady je moje musella. Zimovaná v teplotě kolem 5 stupňů. Zasazena do země koncem března. Dost dlouho nic nedělala, až jsem měl pocit, že to má za sebou. Pak se nenápadně probudila, ale zase přemrzla. Po posledních mrazech v květnu začala konečně růst.
radeku- Poèet pøíspìvkù : 82
Radku vypadá úžasně . Má je o malinko pozadu, list ještě nerozvíjí.
A to mi řekni, má první rostlina měla přes půl metru vysoký kmen a nepřezimovala při teplotě 8-10°C .
A to mi řekni, má první rostlina měla přes půl metru vysoký kmen a nepřezimovala při teplotě 8-10°C .
Ahoj Rudo, tak to fakt nevím, já už jí takto zimuju dvě zimy a dává to v pohodě. Jediné, co mě napadlo, ale nevím, zda to může být tvůj případ, je plíseň. Já mám v té zimovací místnosti relativně vlhko a všiml jsem si, že plíseň mírně chytla. Jinak teplota by měla být v pohodě. Ještě jak to tam máš se světlem? Já v té místnosti mám vcelku šero.
Já tím myslel sklep, vlhký vesnický sklep . Ale basja v pohodě, dáváme tam už léta kany, jablka, brambory i muškáty a vše v pohodě. 2 okna tam jsou ale jakoby metr na úrovní sklepa a svítí velkým sešupem dolu, takže je tam spíš pořád tma. Na zimu tam nedáváme kolikrát ani skla na ty okna, protože v tom sklepě by bylo moc teplo.
To je ten případ kdy my tam zdechlo i Ensete Maurelli, kmen 1 metr vysoký, stál vedle Muselly.
Jinak plíseň chytají banány u mě běžně. Ze začátku jsem to stříkal previcurem, ale už několik let to neřešim a je to v pohodě . Oni hlavně basja něco vydrží.
To je ten případ kdy my tam zdechlo i Ensete Maurelli, kmen 1 metr vysoký, stál vedle Muselly.
Jinak plíseň chytají banány u mě běžně. Ze začátku jsem to stříkal previcurem, ale už několik let to neřešim a je to v pohodě . Oni hlavně basja něco vydrží.
Rudolf M napsal:Já tím myslel sklep, vlhký vesnický sklep . Ale basja v pohodě, dáváme tam už léta kany, jablka, brambory i muškáty a vše v pohodě. 2 okna tam jsou ale jakoby metr na úrovní sklepa a svítí velkým sešupem dolu, takže je tam spíš pořád tma. Na zimu tam nedáváme kolikrát ani skla na ty okna, protože v tom sklepě by bylo moc teplo.
Rudo, to fakt nevím. Ještě mě napadlo, jestli tím otevřeným oknem tam nemohlo docházet ke kolísání teplot a nevydržela výkyvy tepla a průvanu. Ale to vyloženě hádám
J.J.- Poèet pøíspìvkù : 135
Ahoj, ahoj
Dnes jsem bádal po anglické wikipedii, když jsem narazil na to, že jí mají pojmenovanou jako Ensete lasiocarpum. Nevíte někdo, jak to je? Jestli je to Musella a tudíž i samostatný rod, nebo jestli je zařazená jako Ensete?
Na anglic. wikipedii jsem si přeložil "je rostlinou z rodu Ensete", ale všude se píše jako Musella lasiocarpa.
EDIT: jinak článek je ZDE
Dnes jsem bádal po anglické wikipedii, když jsem narazil na to, že jí mají pojmenovanou jako Ensete lasiocarpum. Nevíte někdo, jak to je? Jestli je to Musella a tudíž i samostatný rod, nebo jestli je zařazená jako Ensete?
Na anglic. wikipedii jsem si přeložil "je rostlinou z rodu Ensete", ale všude se píše jako Musella lasiocarpa.
EDIT: jinak článek je ZDE
Radim K- Admin
Člověče, ta moje vypadá podobně, jako ta tvoje Ale jsou to taky rychlíci, dostala novej květináč a pěkně se rozjela.
Strana 1 z 2 • 1, 2
Strana 1 z 2
Povolení tohoto fóra: